sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Nuttunen

Paljon kiitoksia kaikille edellisiin postauksiin kommentoijille. Herätätte blogini eloon! Olen myös saanut uusia lukijoita, lämpimästi tervetuloa.

Täällä ovat tällä kertaa puikot kilisseet. 
Näin Villapata kiehuu -blogissa pikkuisella tytöllä aivan ihastuttavan neuletakin. Se malli piti päästä toteuttamaan!
Olen elämässäni neulonut jonkin verran, mutten koskaan ennen tällaista "isompaa" vaatetta, enkä näin ohuella langalla. Tämä onnistui kuitenkin hyvin, valmista tuli yllättävän helposti. 

Ohje löytyy täältä.
Lankana Vuorelman Veto, ihanan pehmoinen ja kauniita sävyjä. Se on jonkin verran paksumpi lanka kuin ohjeen Drops Alpaca, joten mallitilkun kautta muutin silmukkamäärät oikeiksi.
Koko on 1/3kk. Ehkä aluksi pujotan ohuen kumilangan kaulukseen, siitä tuli avarahko. Ehkä ensi kerralla lisään siihen pari silmukkaa enemmän.Neulominen on rauhoittavaa. On mukavaa hetkeksi siirtää ajatukset siihen pikkuiseen ihmiseen, jota odotamme perheeseemme syntyväksi keväällä. 
Lämpimin ajatuksin ja rakkaudella on tämä pieni nuttunen syntynyt.Nuttuun olen muuten oikein tyytyväinen, mutta jonkinlainen ajatusvirhe sattui neulomisen ihan alussa. Nimittäin tuo nappilistan alapuoli, sen kuuluisi olla keltainen, ei ruskea, kuten se nyt on. Sanokaapa mielipiteitä, leikkaanko sen pois ja neulon uuden, keltaisen tilalle? Se ei kai olisi kovin iso vaiva. Vai menisikö noinkin? Kieltämättä omaa silmää vähän häiritsee.


15 kommenttia:

 1. Kaunis takki ja ihanat värit! Ehdottomasti annat olla vaan juuri noin, minun mielestä nappilista on vain hauska yksityiskohta, tuollaisenhan voisi tehdä tarkoituksellakin :)

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Nappilistan kuuluu olla noin. :) Minunkin mielestäni se vain komistaa takkia. Tosin, jos se silmääsi häritsee - korjaa toki, että ei häiritse aina kun takkia katsoo.

  VastaaPoista
 3. Ihana, ihanat värit! :) Ja en olis edes tajunnut, ettei nappilistan kuulu olla ruskea alta ellet olisi sanonut, minä antaisin olla noin. Kivalta näyttää :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin jättäisin tuon nappilistan tuollaiseksi. Koko takki on tosi kaunis! Onnekas se pieni ihme, joka tuon joskus päälleen saa...

  VastaaPoista
 5. Hieno takki, en minäkään muuttaisi tuota pientä peppipitkätossumaisuutta. Sopii siihen hyvin! Onnea odotukseen :)

  VastaaPoista
 6. Suloinen. Minäkin olen miettinyt, pitäisikö vauvalle neuloa jotain, mutta ajatuksen asteelle se on vielä jäänyt. Jotain pientä jo ompelin ja jotain on vielä suunnitteilla. Totesin tosin, että pienimpiä vaatteita alkaa olla jo ihan reilusti, pitänee seuraavaksi keskittyä vähän isompiin.

  VastaaPoista
 7. Kaunis nuttu! Ehdin jo mielessäni ajatella, että onpa mielenkintoinen ja hauska yksityiskohta tuo väriero nappilistoissa ennenkuin luin, ettei se ollutkaan tarkoituksella syntynyt! Eli ehdottomasti olen nykyisen kannalla! Symmetria on yliarvostettua ;-)

  VastaaPoista
 8. Tuo malli on kiva, pitäisi vielä joskus itsekin kokeilla. Minäkään en huomannut nappilistaa ja itse em ainakaan viitsisi alkaa korjailemaan.

  VastaaPoista
 9. minun mielestä ruskea väri sopii nappilistaan aivan hyvin, olisi mennyt täydestä, ellet olisi kertonut, että piti olla keltainen.
  olen itsekin joskus käyttänyt paljon noita veto-lankoja, varsinkin sukkiin ja juuri kivojen sävyjen vuoksi :)

  VastaaPoista
 10. Täällähän vallitsee liikuttava yksimielisyys! :) Annan takin nyt olla tuollaisenaan. Peppipitkätossumaisuutta on tosiaan hyvä aina ripaus olla. Kiitos AnniP onnitteluista!
  joska, neulominen on mukavaa vaihtelua ompelusten välissä. Onnea odotukseesi!

  VastaaPoista
 11. Suloinen takki ja kauniit värivalinnat :) Miekin liityn kuoroon, nappilista on just hyvä noin!

  VastaaPoista
 12. iHANA NEULETAKKI...MISTÄS OOT OHJEEN SAANU NIIN IHANA!

  VastaaPoista
 13. Minnariitta, tuossa postauksessa on linkki ohjeeseen. Dropsin ohje.

  VastaaPoista
 14. Ihana!!! Kauniit värit ja malli :)

  VastaaPoista
 15. Kauniin takin olet kutonut. Näyttää semmoselta, jossa lapsen on hyvä olla; ei kiristä eikä purista ja kuitenki hyvänmallinen. Lisäihanuutta tulee tuosta pystystä raidoituksesta. =)

  VastaaPoista