keskiviikko 28. heinäkuuta 2010Pikkuneidille kukkamekko. Löysin joku aika sitten Kontista pyöreän, hyväkuntoisen retropöytäliinan, ja siitä on tämä mekko tehty. Mallia on alkuperäisestä kaavasta niin paljon muokattu, että käytännössä oma.Tuo pääntiehän se on aina miettimisen paikka. Olen tehnyt mekkoja tämänkaltaisella halkiolla ennenkin. Yleensä olen laittanut solmiamisnauhat niskaan, mutta en tälle meidän melkein yksivuotiaalle niitä tohtinut laittaa, kun kaikki menee suuhun. Keksinkin sitten helpon ja yksinkertaisen nappi-systeemin. Nappi on kirppislöytö.Alkukesästä tein pojalleni housut Lasten Metsolan ruutujoustofroteesta. Malli on Ottobre-lehdestä 4/09 (Toffy). Oikein kiva malli, hyvin suora, mutta se leveys... Mittailun ja miettimisen jälkeen otin leveyden koosta 92 ja pituuden 110. :D Poikani käyttää yleensä kokoa 110.Tämä on ensimmäinen kerta, kun ompelen vyölenkkejä, vetoketjuhalkioita ym. Eihän se niin vaikeata ollutkaan!

Malli on tarkoituksella vähän erihenkinen kuin Metsolan omat housut tästä kankaasta. Nämä sopivat pojalleni oikein hyvin. Jospa saisin otettua käyttökuviakin, lisään niitä myöhemmin.Takana myös paikkataskut.Ps. Tarkkasilmäinen saattaa huomata, että nappi housujen vyötäröllä on vain kuvausrekvisiittaa. Sitä en ole vielä ommellut kiinni. Eikä napinläpeäkään ole... Näissä housuissa oikaisin muuallakin, mutta eipä niistä sen enempää. ;)

8 kommenttia:

 1. Ihanan kankaan olet löytänyt. Nätti mekko!

  Ja nuo housut.. Olen kuolannut Metsolalla tuota kangasta, en vaan vielä tilannut. Komiat on housutkin!

  Eija

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko!
  Ja housutkin näyttävät oikein kivoilta :)

  VastaaPoista
 3. Tuo kukkakangas on herkku! Tuollaiset kankaat ovat kyllä parhaimmillaan pikkumekoissa. Miksei isommissakin... :) Housut ovat myös kivat.

  VastaaPoista
 4. Kiitos mukavista kommenteista!

  Olen saanut muutamia uusia lukijoita, oikein kiva ja tervetuloa! :)

  VastaaPoista
 5. Tuo mekko on ihana! Sekä malli että kangas!
  Ja olet sinä taitava kun tuollaisia housujakin värkkäät!

  VastaaPoista
 6. hienot housut. olen ensi kertaa blogissasi ja mahtavia juttuja sulla. pakko rueta seuraamaan.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kehuista! Lämpimästi tervetuloa Unikuu! :)

  VastaaPoista
 8. Mulla on myös tuollainen pöytäliina! Tein siitä itselle hameen, mutta se on vähän kökkö, joten tuollainen liivimekko meidän Lyytlle on nyt suunnitteilla :)

  VastaaPoista