perjantai 16. heinäkuuta 2010

Löysin viime keväänä Luleån kirppikseltä ison kirkkaankeltaisen joustofroteelakanan, pehmeätä pitkänukkaista froteeta. Siitä syntyi tytön shortsipulaan ensin shortsit ja sitten t-paita kukka-applikaatiolla. Shortsit tein Ottobren Vilkas-velourhousujen kaavalla, hiukan kavensin. Lahkeensuun käänteet sain kätevästi lakanan reunasta. Ompelin shortseihin ihan reilut prässit. T-paita on omalla kaavallani. Kukan ruskea joustofrotee Löytö-Palasta.

Muokkaus: Laitetaanpa vielä tarkempaa kuvaa shortseista. Shortsit olivat tässä vaiheessa käyneet jo pesussa ja karheutuneet.Paidasta en tohdi enempää lähikuvia laittaa, kun en ole ompelujälkeen oikein tyytyväinen. Mikähän siinä on, kun kaksoisneulalla ommellut helmat ei mulla tahdo toimia? Tässäkin paidassa se kurttuilee ja taittuu pussille. Eikä sauma oikeasti jousta, vaan kangas juoksee langalla, jos kokeilen helmaa venyttää. Osaisiko kukaan antaa vinkkejä?

2 kommenttia:

  1. Oletko löysännyt alalankaa? Minun koneessa ei onnistunut millään säädöllä kapea kaksoisneula ja joustava kangas, mutta leveä kaksoineula (4mm neulojen välissä) ja alalanka löysennettynä ompeleesta tulee mukavan joustava.

    t. Maarit

    VastaaPoista
  2. Olen kokeillut säätää alulankaakin. Pitäisi varmaan jaksaa säätää ja säätää, niin saattaisi onnistua. Jännä, että sinulla toimi leveämpi kaksoisneula, minulla se lähtee heti irti ja jää kiinni kankaaseen.

    Minulla on useampi paita melkein valmiina, helman käänne vain puuttuu... ei kai auta kuin kaivaa se kaksoisneula esiin ja aloittaa harjoittelu. :)

    VastaaPoista