perjantai 20. toukokuuta 2011

Talvitakkeja osa 2


Sydäntalvinen takkitehtailu jäi ajan puutteen vuoksi yhteen takkiin, mutta sai nyt keväämmällä jatkoa tämän takin verran.Napakka puuvillakangas löytyi verhona Luleån kirpparilta. Vuorena tuulenpitävä keltainen kangas, välissä finfill. Resorit Myllymuksujen mangonkeltaista.

Mitenhän nuo vinonauhat saisi ommeltua niin, etteivät yhtään kierrä ja kurttaannu? 
Tällä kertaa jopa ompelin ne kahdella saumalla, eli ensin avattuna ja sitten päältä tikaten, mutta niin vaan näyttää ruttuiselta, jos tarkkaan katsoo. 
Käytin tässä leveämpää nauhaa, yltää paremmin paksun takin reunaan.


Mitähän nämä hauskat otukset ovat? Verhossa ei ollut mitään vinkkiä alkuperästä.Jospa seuraavaksi sitten vähän kesäisempää ompelusta. :)

14 kommenttia:

 1. Aivan ihana takki! :)
  Eipä ole tuttuja minullekaan nuo otukset, mutta sympaattisia kavereita varmasti!

  VastaaPoista
 2. Ihana takki, meillä oranssi samanlakinen lakanana käytössä! MInulla vinonaha ryppyntyy aina pesun jälkeen, Sinun takissa minun silmään aivan upeasti!

  VastaaPoista
 3. Ihana takki :) Vinonauhan ryttääntymiseen voi auttaa jos sen silittää valmiiksi kaksinkerroin taitteelle sitten sen aikalailla saakin yhdellä tikkauksella kiinni.

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva kuosi tuos kankaassa!!!
  Täytyneeki poiketa luleån kirppiksel seuraavan kerran ku sukuloimas käy. muualtakin olen kuullut että siel ois kierrätys edistynempää (eli hyvää tavaraa ja esulliset hinnat) kuin tääl suomes.
  Mä aina hiukan venytä vinonauhaa ommellessa, jotta ei tule kurttuja. (joskin ei saa liikaa venyttää ettei sit taas ala kiristään).

  VastaaPoista
 5. Ihana kangas ja tuotos myös! Minäkin aina pikkuisen venytän vinonauhaa ommellessa, niin tulee siistimpi. Tosin siinä on tuo Sanin mainitsema vaara olemassa, mutta harjoitus tekee siinäkin mestarin! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos mukavista viesteistä ja vinkeistä! Itsekin nykyisin silitän vinonauhan taitokselle. Tuota pientä venytystä kokeilen varmasti ensi kerralla!

  VastaaPoista
 7. Kaunis takki taas sulta! =) Minusta vinonauhat on hyvät nekin. Äskeisillä vierailla oli ruokalapun vinonauha tehty kolmipistesiksakilla ja se näytti oikein siistiltä. Oiskohan se kokeilunarvoinen idea? =) Ommel on tietysti vähän näkyvämpi silloin.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Minnariitta ja Sakru! Tuota kolmipistesiksakkiakin voisi tosiaan testata.

  Sani, löysin tuon verhon siis Luleån kirppistapahtumasta, joka on kaksi kertaa vuodessa. Lisätietoa niistä täältä: http://www.arcusfyndmarknad.se/ Muista kirppiksistä siellä en tiedäkään, vinkkejä otetaan vastaan!

  VastaaPoista
 9. Ihana takki, tosi hyvän mallinen! :) Olen aina miettinyt miten ompelette tuon vinonauhan tuohon vetskarin ympärille? siis en vaan tajua miten sen saa tuollai yhdellä pääliompeleella noin siististi kiinni :D

  Kiva blogi sinulla muutenkin, löysin sattumalta tänne seikkaillessani blogista blogiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, Jonna, sun kysymykseen on jäänyt vastaamatta! En ompele vinonauhaa vetskarin ympärille, vaan vetskari ommellaan ihan viimeiseksi takkiin, vinonauhan päälle. Aikoinaan tätä kovasti pähkäilin, ensimmäisiä vinonauhatakkeja tehdessä, enkä oikein muuta konstia keksinyt. Hyvin on toiminut noinkin. Toiseen puoleen voi toki laittaa tuulilistan, jos haluaa. Se jättää vetskarin piiloon.

   Poista
 10. Täältähän löytyi vaikka ja mitä ihanaa, palaan siis luoksesi jatkossakin!!!

  VastaaPoista
 11. HEips! Ootko fb:n kirppisryhmässä Rättei, lumpui, retroi? Siellä aina näitä kangastietäjiä on ja opin, et tää kuosi on Bumperklubben-niminen tai jotain ihan sinnepäin tai sitten ei. Oli siis nimi tälle ja unohdinkin jo. :) Mulla on muutama oranssi tyynyliina tätä ja sit hyvin hyvin kulunut vihreä lasten lakana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi! Olen tuossa ryhmässä, mutta en ole pitkään aikaan siellä vieraillut. Kiitos tiedosta ja vinkistä, suuntaan jatkossa sinne, jos jonkin retrokankaan alkuperää kaipailen!

   Poista