maanantai 31. tammikuuta 2011

Virkkuuksia

Tervehdys!
Ompeluaika on ollut erittäin vähissä, mutta sentään olen toisinaan ehtinyt istahtaa heiluttamaan koukkua. Nämä kaksi virkkausta ovat viittä vaille valmistuneet jo kauan aikaa sitten, mutta nyt sain tehtyä loppuun. Mikä parasta: nämä ovat nyt juuri sopivia pikkuneidille!

Mekko keltaisesta Mambosta, jokunen vuosi sitten jostain hamstratusta. Tätähän ei kai enää saa? Paitsi pikkukylien lankakaupat kannattaa aina katsastaa, niistä voi tehdä löytöjä!


Malli on täysin oma sovellukseni, enkä kyllä enää itsekään muista muuta, kuin että ylhäältä alaspäin virkkasin. Napinläpejä ei ole ollenkaan, mikä toimii tosi hyvin: eivät ainakaan napit irtoa vauhdissa. :) 

Vielä on mietinnässä, laitanko helmaan jonkun virkatun kukkasen.




Myssy oranssia Mamboa. Kukka on virkattu keltaisesta Temposta, 



Myös myssy on oma kehitelmäni. Sauma menee otsasta päälaelle. Myssy on lähes neliön muotoinen, vähän "istutin" niskasta ja otsalta. Leuan alla on pieni virkattu lenkki ja nappi.


Tuollainen paksu lanka on mieluista virkattavaa, valmista tulee nopeasti, eikä purkaminenkaan ole katastrofi. Harmi, kun tuota ei enää valmisteta.

16 kommenttia:

  1. Eksyin sivuillesi. silmä lepäää näissä hienoissa tekeleissä, lastenvaatteissa, ihanissa retrokankaissa.
    voi kun osaisin itsekin.
    kerroppa noin suunnilleen mikä on kankaan menekki, esim jos tekee 90 centtiselle lapselle olkainhaalarin,
    tai 104 centtiselle hihattoman tunikan/lyhyen mekon...??
    ps. löysin kirpparilt sydän pöytäliinan, koko noin ainakin metrinen, mietin mitä siitä sais...
    P

    VastaaPoista
  2. Kiva mekko ja niiin ihana toi lakki!!! :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania töitä sulla ja nuo värit! Harmi kun tuota Mamboa ei enää saa.

    VastaaPoista
  4. Voi että nämä sinun tekeleesi osuvat! Täydellisiä.

    VastaaPoista
  5. Kerta kaikkisen söpö tuo myssy!

    VastaaPoista
  6. :D Kiitos ihanasta palautteesta!

    Anonyymi, mittailin vähän omia lapsia, haalariin varaisin n. 80cm, mekkoon 60-70cm. Riippuu paljon materiaalista. Jos ostat esim. trikoota, velouria tai joustofroteeta pakalta, täytyy varautua kutistumiseen. Siksi kankaat kannattaa aina pestä/kastella ennen leikkaamista. Parempi varata kangasta hiukan ylimääräistä, kuin liian hintsusti. Noissa kaavalehdissäkin on hyvin kerrottu kankaan menekki.
    Metrisestä pöytäliinasta voi saada vaikka mitä. :) Tein kerran tyttärelleni takin melko pienestä neliönmallisesta liinasta, olisiko ollut reilun metrin kanttiinsa. Hyvin asettelemalla pärjäsin, toki jouduin huppuun kokoamaan kaikki pienet suikaleetkin.

    VastaaPoista
  7. Onpa taas niin suloinen lakki ja mekko! Kukkakoriste on kuin piste iin päälle. =) Harmi ettei noita lankoja enää tehdä. Voihan sitä toisaalta virkata moninkertaisella langalla, mut sopivan sävyn löytäminen onkin asia erikseen.

    VastaaPoista
  8. Minä olen tehnyt takkeja, mekkoja ja lippiksiä Sandnesgarnin Easy ja Garnstudio/dropsin Eskimo langoista. Ne on samanvahvuisia kuin mambo, merinovillaisia ja varsinkin eskimossa uskomattoman upea värikartta!

    VastaaPoista
  9. Kylläpä tuli ihana mekko tytölle. Tuo lakkikin on huippu!

    VastaaPoista
  10. Kiitos jälleen!

    Sanna, kiitos paljon vinkistä! Itse asiassa kävin vastikään ihan ajan kanssa kiertelemässä lankakaupassa, ja sieltä löytyi hyllyittäin ihanuuksia! Täytyypä ensi kerralla katsoa tarkemmin nuo sinun mainitsemasi langat. Lankakaupan valikoimista saisi tehty kaikkea kaunista, tosin kukkarokin siitä kevenisi... ;)

    VastaaPoista
  11. Pitää vielä mainita, jos saa mainostaa, että ainakin oulun kärkkäisellä on nykyisin myynnissä noita dropsin lankoja ja eskimoakin löytyy monissa väreissä. Se on samanhintaista kuin esim novitan tempo, 50g 2,5 euroa! Tosi kivan mallinen tuo lakki, uskaltaskohan itsekin kokeilla jotain samantyylistä:)

    VastaaPoista
  12. Hyvä tietää! Kärkkäiselle siis lankaostoksille. :)

    Kokeile toki, laitoin itse muistaakseni muutaman lisäyksen tuonne niskaan, ja sitten otsalle myös. Istuu paremmin.

    VastaaPoista
  13. Ensimmäistä kertaa törmäsin tähän sinun blogiisi. Onpas tosi kivoja ompeluksia! Mun on luultavasti pakko lisätä sinut listalleni, jotta huomaan tulla katsastamaan aina kun päivität. :)

    VastaaPoista
  14. Ihania, olen tehnyt pojalleni juuri samasta keltaisesta mambosta takin ja se on meidän suosikki. Kissojen ja koirien kanssa kyllä jouduin tuota lankaa lopulta etsimään että sain sen valmiiksi kun meinasi loppua kesken.

    Klikkaan myös lukijaksi =)

    VastaaPoista
  15. Voi että ihailen noita sun tuotoksias -tuo myssyki, aivan ylisulonen!:)

    VastaaPoista